teman

Wednesday, 28 March 2012

siaran ulangan!!..huhhh

assalamualikum...:)

lama tak mencoret kat sini!...huhhhhhh...
sibuk lol..kononnya.."missnad" ni..ahahahahah

apa boleh buat..masa tidaj mengizinkan..ecehhhhhhh....ayattt!!!..ahhaahhaha..
ok..ok..ok..!!...

aku nak share apa yekkk!!..
ermmmmmm..kowang penah tak??mengalami apa yang aku alami!??ermmmmmmmm..
konon2 kalo ada kwn2 kamu yang becerita kepada kamu...dengan mengulang cerita tu sampai 1001 !..hihi..
penah tak??
tentu bosan kan??
aku siyess bosan.sampai aku boleh cerita balik kat dia...giler tak hafal.kalau ulang byk kali..huhhhhhhhh...

tapi apa boleh buat..konon-konon nak jaga hati org!..tadah jelah telinga!!!...

Friday, 23 March 2012

cinta untuk dijual!..



murahnya cinta????hiihihihih..

sama nilai ke cinta dengan wang ringgit>????

renung-renungkan..dan simpulakn sendiri..hiihihihhi..

"cinta untuk dijuail" tittle bagi satu komik...
jum baca sinopsis dia???best tau!!...

Ada sebuah kedai ramen, Raku Ramen namanya. Adapun kedai ini diusahakan oleh dua beradik, Miya dan Miku… Kedai warisan mendiang ibu bapa mereka terpaksa ditutup lantaran untungnya semakin berkurangan…hinggakan memaksa mereka melakukan tindakan nekad demi menyelamatkan kedai itu. Virginia pula anak gadis hartawan besar yang hanya tahu menggunakan wang untuk membeli segalanya… termasuklah cinta! Talian hayat Miku dan Virginia mula bersatu bila Virginia mula bersatu bila Virginia menyerbu kedai ramen Miku demi mencari kekasihnya Julien….

Wednesday, 21 March 2012

bila ada orang windu sama aku!..

waaaaaaaaaaa...
jiwang..jwiang..jiwang....

>.ding<...
hahahhahahaahh....

malu..malu..malu..(blusher jap)...
aku kena sound dengan mamat "menantu mamak" tak jadi..hahahhahahah...
suka hati jeww..pagi2 sound orang!!!...dah lol salam tak bg!!!..

aku lupa nak tanya dia..

asal ko ni..windu aku ke???
hahahahahahha...

****mie!/aris_mr...(promote..hahahahh)

makan tak kenyang, tido tak lena,mandi tak basah

waaaaaaaaaa...
tittle ko tak beragak lol missnad!!!..

apa kes?/ada orang masuk minnag ke???

hahahahah...

bukan ..bukan...
tittle ni bukan didedikasi khas untuk aku..tapi untuk adik2 yang ambik result spm!..

hihiihihih...teringat zaman aku dulu..huhhhhhhh...

takot giler....

p/s:apa2 pun pada sapew2 yang mabikk result hari ni taniah pada yang berjaya dan tingkatkan usaha pada yang kurang bejaya!!....
kejayaan itu pasti datang dengan usaha yang tidak pudar dalam diri kita!!..chewahhhhh..
hahahaha...

walaweiiiiii!

Friday, 16 March 2012

pengakuan bujang telajak--> bila susah

"beliau" meluahkan perasaan kepada aku..

dengan mengatakan..jika berada dalam keadaan susah..baru nak teringatkan kedua-dua orang tua nya!!...

baik ke mcm tu??/

itu hak dan kata hati masing-masing kan???

aku cuma mendergar sahaja....mengiakan pun tidak..mengelengkan kepala pun tidak..kepala aku diam..sambil otak memikirkan seribu kesimpulan!!,,..ahahhahahah..

tapi manusia sellau mcm tukan..

bial time susah baru teringat asal -usul!!..
baru teringat orang tua..

dan..

baru teringat ALLAH!!!...

~peace!


tq so much

tq so much buat yang sudi follow blong aku yang simple ni!!...

hiihhiihi...

penat lelah aku buat promote kat fb "blogger"..hiihihhi...

dan...

inilol hasilnya!...

aku bg kowang ni yek...sebagai hadiah!!..

-----(@     (bunga ros)

Tuesday, 13 March 2012

permainan

assalamualikum...

apa semua ni ???
skung apa pulak yang nak ko lakukan..
permainan apa yang ko mainkan skung ni???kurik kundi ke???.galah panjang ke???
huhhhhh..

penat aku nak mengikut rentak dan lengang lengok ko ni???
apa boleh buat...aku masih "pisang muda"..huh...
aku marah giler pada ko..wahai insan yang digelar "hamba allah"

sapa yang nak side aku..sapa nak menprtahankan aku..sapa nak mendegar "jeritan batinku"!!!...

aku..aku..aku...

dan
satu-satunya ALLAH..hanay padanya aku memohon

padaNYa sahaja aku meluahkan..padanya saja aku menjerit!!!..

p/s :kuatkan iman ku..dan teguhkan iman ku!!..amin!

Monday, 12 March 2012

DIARY'S..seorang bujang telajak

assalamualaikum...

waaaaaaa..tajuk entry aku tak engat!!...
ko sedar diri "missnad" ko dara telajak!!..hikhihkhihkhik...
aku dara meletup beb!..hihiihih...

ok..tutup kes perihal aku!!..

bekesahkan seorang "kawan" a.k.a teman meluahkan perasaan!!...(kawan..ok)..

ermmmm...alkisahnya...dia mencurahkan segala perasan,masalah,sakit hati, marah, jiwa kacau..semua pada aku...

so...

aku nak meluahkan pada sapa!..pada sape lagi..kowang lol...biar padan muka kowang menangung sama masalah ni!!...hihiihi.."aku gurau je"...jangan marah!

aku nak bg nasihat kat "beliau " pun aku tak pandai...aku kan "budak kecil"..hihihii....aku just jd pendergar saje lol!!...
aku pun dah bagi tau kat "beliau" aku ni bukan pakar "menyelesaikan masalah"..nanti takot "menambahkan masalaha" lagi..hiihihih

"beliau" mengerti..dan "beliau" mengharap aku just jd pendegar..supaya..beban yang ditangung..dibahagi sama rata dengan aku...

huhhhh..kejamnya "beliau"..uhkhuhkhuk

tapi..sebenarnya aku ok je!!..tak kesah pun!!..tolong -menolong kan..walaupun lain agama!!...

DIARY's seorang bujang telajak...aku tak boleh shear masalah "beliau"..sb aku dah janji simpan..!..hihihi..
aku dah simpan dan dah kunci pun..pastu kunci tu aku buang dalam laut!!,,tak jumpa kat mana kunci tu!!..

so..!..takda lol harta karun tu!!...ahahhahaha..

ingat mengingati

assalamualaikum...

tadi aku bukak facebook...pastu jalan catwalk ala-ala artis tak "popular".hahahhaha
kunjung sana,kunjung sini.
.menjadi tetamu tak diundang.hahahahha..

pastu aku terjumpa :-tarrrraaaaaaaa!

"ustaz Don"                                                                                                                                                                                                                                     
hah..kenal kan..ala...yang sekarang ni "popular"...

~ala aku sajew nak share ngan korang

JANGANdalam Islam

-JANGAN tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki Mahal kerana berpagi-pagi itu membuka pintu Berkat.
- JANGAN makan tanpa membaca BISMILLAH dan DOA makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.
-JANGAN tambah perhiasan di badan kerana Allah sudah jadikan Manusia Makhluk yang paling 
  sempurna
- JANGAN keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan.Takut-takut kita mati dalam perjalanan.
- JANGAN pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan.Makruh dan mewarisi kepapaan.
- JANGAN biarkan Mata liar di perjalanan.. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.
- JANGAN menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.
- JANGAN ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang Kita bersalah.
- JANGAN mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan Kita hilang bahagia.
- JANGAN lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja Kita. Nanti Kita sombong apabila berjaya.Kalau gagal kecewa pula.
- JANGAN bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki Kita.
- JANGAN banyak ketawa. Nanti mati jiwa.
- JANGAN biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih orang kepada Kita.
- JANGAN suka menganiaya manusia atau haiwan.. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.
- JANGAN terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.
- JANGAN mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan Kita.

P/S:-ALLAH lebih tahu. Wallahualam..

Saturday, 10 March 2012

hidup ini pahit

assalamualikum!!..

hihiihihihih...
tengok tajuk entry aku ni macam org hampa je kan..hihiihhihi

yola..kwn aku ada ajak aku tgok ceter seram kat wayang!!!..
aku kata aku taknak..huhuhuhu..
sebenarnya aku ni "si penakot'..hahaahh..
kalo lepas tengok ceter seram..aku mesti terbayang,..huhh..memang tak boleh!!!
ceter kisah "si penakot " ni..aku kalo tido tak boleh tido sorang2..mesti tido berteman..hahah
kalo sorang..huhh..memnag aku bukak lampu..atau pun kau tak boleh tido..hahahahha

dan..

konon-konon nak cover dari malu aku pun ckp jelah
"buat apa nak tengok ceter mcm tu".."dah lol hidup penuh dengan kesah kepahitan"...
aku lebih suka tengok ceter jenaka..."mungkin boleh bagi sinar bahagia sebentar!!!


xoxoxxox...
~wasalam..

p/s:jangan bagi atu org lain yek!!...@_@

Wednesday, 7 March 2012

perbezaan

assalamualikum...

aloooo..rajin betol member aku ni wat pic macam  ni!!..
ok..kalo kowang ad masa lapng boleh lol..join mencari perbezaan pin ni!!...

hahahahahhaha!!!...:)

#peace#




pandangan biar tajam!

assalamualikum..

lama tak menconteng kat entry aku ni!!...

huhhhhhhh...

tapi kan..ramalan kaji cuaca "misnad"..hujan turun tanpa henti!!..dr malam sampai pagi..huh...sodapnya tido.sampai nak bangun pagi untuk bekerja pun malas!!!..ahhahahahah..
tapi apa boleh buat!..tetap ken abngun jugak walaupun semalas yang melampau!!!..huhhh...

ummmm..!!
..

dan..perlu tau..

jika buat salah jangan pandang kiri,kanan,depan danbelakang!!!..
sebab kesalahan itu anda yang lakukan,,jangan babitkan org yang tak tau apa2 dan tak telibat sama sekali..

harap maklum!!!..

daaaaaaa..!

Monday, 5 March 2012

terima kaseh

assalamualikum..

apa-apa pun aku ingin mengucakpan t.q.so much too u oll's..coz sudi follower blog aku yang tak seberapa cun dari blog kowang...

ummmmmmm...

insyaalah aku akan mengubah blog aku supaya lebih setanding ngan blog2 kowang yang cun melecun tu  dan yang hensond tu!!..hiihihihihih

#mengharapkan lebih ramai lagi...tamaknya ko ni "misnad"...hiihihih

semangat

assalamualikum..

ramalan kaji cuaca "misnad"..ingat panas sampai ke petang rupanya hujan ditengah hari...
huhuhuhuuh....mengharapkan perkara itu beterusan rupanya tertanguh dipetengahan jalan...walau apa pun memerlukan pengorbanan!..

takpa-takpa..memerlukan semangat yang kuat!!..#peace#

mengharapkan esok "ramalan cuaca yang baik"-kan bagus kalo musim bunga!!.ummm..walaupun bunga kertas!!..hiihihihi

Sunday, 4 March 2012

kerja giler

assalamualikum..

waaaaaaa...hari ni.aku giler-giler buat promote untuk blog aku!!..

alaaaaa..kalo nak follower ramai memerlukan pengorbanan kan!!..hiihhiih

so aku mengorbankan masa aku!!.hahahhaha

memang buat kerja giler!!....

Friday, 2 March 2012

tahukah mcm mana nak nampak bulu kening kita cantik??

assalamualikum...

saja nak share nagn korang ,mcm mana nak dapat bulu kening cnatik tanpa dicabut atau dicukur!!...hihiihhi
yelo..kita kan semua tahu..apa hukum mencukur dan mencabut bulu kening kan???ihihihi

mula-mula kau pelik apasal orang pakai tudung..tapi bulu kening anmpak mcm cukur...rupanya mcm ni!!..jum terjah miss fyna tutorial!!..yang aku jumpa kat utube dan terus jumpa blog beliau!!..dan terus follow beliau!!..hihiihihih

http://stoberycokelat.blogspot.com/2011/08/tutorial-how-i-do-my-eyebrows.html

Thursday, 1 March 2012

menanti dan terus menanti!

seperti menanti bulan jatuh keriba...perumpamaan ini nampak pelik sikit kan!!..iihihihih
maksudnya:-penantian satu penyeksaan ..waaaaaaa/...yola tunggu..tunggu..dan menuggu..dan tertunggu-tunggu..

tetapi..seperti

dia (bukan nama sebenar)..tetap tak muncul-muncul!!!..

mata telah tekebil-kebil menahan ngantuk...dan dalam kepala sudah memikirkan peperangan esok!!...waaaaaa..banyaknya keje esok!!..

setelah lama aku berfikir!,..dia tetap tak  muncul!!...

adehhhhhh!!!....

tak mau tunggu dah!!!...

nak say bye jeww...!!...

p/s:kalo ko jumpa entry kau ni!!..ko pandai-pandai lol yek!!..huhhh..

aku semakin matang

assalmualikum..

hai hiihihhi...
sambil-sambil duduk menghirup udara segar dan tiupan angin yang sepoi-sepoi bahasa ni!!...
mungkin mendatangkan ilham kepada ku!!..dalam menyusun kata-kata!..hiihih

*sambil mendongak kelangit yang gelap!..(seperti hujan sebentar lagi)!..

takpa-takpa..berbumbungkan atap aku rasa selamat daripada dibasahi hujan!...hiihihih

ok...

aku tengok pada diriku sekarang banyak perubahan..ok..mungkin orang kata faktor usia!..hiihihih
yelah skung aku sudah ke angka 24!..hiihihituanya aku!!...(huishhh..mana jodoh aku ni!!..ahahaha)
ok..ok..bukan masalah jodoh ingin diketengahgkan..bukan usia ingin dikongsikan..tapi  sikap aku yang satu ni!!!..

kalo ,dulu

aku cepat marah..cepat melenting..aku tak tipu!!..ini sifat aku!!>.

tapi skung aku tengok aku dah semakin matang ..pandai jew..mengelak daripada cepat naik angin!!..kalo ada jeww orang buat aku marah..aku akan cepat lari dari oarng tu!!..aku akan berseorangan aku akan cepat beristigfar!!,...
alhamdulilah..aku dah jumpa ubat segala ubat yang boleh merawat penyakit ini!!!..











tapi..

aku bukan lari dari masalah ok!!..cuma mengelak..aku rasa selamat!!!..haahhaha..

dan..

kalo korang nak tau ..hari ni ada orang wat aku naik angin sampai kepala...tengok bertapa teruknya,,sampai kepala tu!!..adehhh...melampaunya aku ni!!!...

tapi aku cuba mengelak selamba dan senyum..walaupun sebagai menutup marah aku!!..hihiihih..