teman

Tuesday, 29 November 2011

gua bengang beb

assalamualaikum...
apa khabar semua...
khabar aku tak baik...
ummmmmmmmmmmmm...sakit hati jeww...
ada org wat aku marah hari ni!!...
waaaaaaaaa...budger giler org tuuu!!..suka2 jew sound aku....
mcm wat keje bagus sangat!!!!

apa2 pun aku nak ckp..aku tak suka ko..
benci sesangat!!!!...

Saturday, 26 November 2011

kerana mee hokain!!!..:)

assalamualaikum!!....
ai..mowning semua!!!!....senyum sikit...ooooooopss...senyum byk lor...hihiihih

ahaaaaaaa..kan..cumel..lagoo tu!!..hihihiih..
kowang nak tau gak...aku nak gelak besar ni...hihihiihi..
mcm ni...konon-konon nak try masak resipi baru..hihiihhi..resipi tu dpt kat tenet lor...
nak masak mee hokain!!...
pastu kan...masak punya masak...sampai terover letak lada kering ngan lada hitam....
kownag bayang kan kalo telebih isi kedua2 bhn ini...aucchhhhhhh..
boleh mendatangkan cirit-birit...hihiihihih...
oleh sb aku baru siap masak dan nak mandi...apa lagi family aku nak makn dlu...
pastu semua muka merah2 berebut tandas....hahhahahahahhaha..
aku gelak sampai tetongeng2..hikhihkhihkhik...
kesian semua org....
ngan pak cik aku yang datang umah dan dihidangkan dengan mee   pun jadi mangsa!...
hiihihihihihi....

kesian semua org..hanya disebabkan ko!!..ko..mee hokain!!..:)

bye Lol....
xoxxxxx

salam maal hijarah 1433 H

assalamualaikum!!!
mulakan tahun baru ngan senyuman...:)...
~peace!!!....apa yang kowang hajatkan???
nak kongsi atau merahsiakan???hiihihi..
itu hak mutlak anda..so tepulang kepada anda..yekk.yekk!..hiihihih

apa2 pun nak  uji minda anda jap???/masih ingat lagu maal hijrah????
kalo lupa meh aku bg lirik lagu...
kita nyanyi sama-sama..ok???

1...2...3..mula....
Satu Muharam Detik Permulaan, Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Rasullah Dan Umat Islam, Dari Kota Makkah Ke Kota Madinah
Atas Keyakinan Dan Iman Yang Teguh, Kaum Muhajirin Dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta Dan Nyawa, Demi Menegakkan Islam Tercinta
Hijrah Itu Pengorbanan, Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan, Hijrah Membentuk Perpaduan
Oleh Itu Warga KUIS Semua, Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman, Untuk Sepanjang Zaman
ok..ok..mekaseh sb nyanyi sama-sama..hihihiihihih...
 
p/s: salam maal hijrah untuk kawan-kawan....ermmm..moga-moga tahun baru akan bagi sinar..dan hidup lebih diberkati...aminnn...:)..
~peace!!!!..

Friday, 25 November 2011

usia!!/.

umur aku 23 tahun...
next year...1 januari 2012...
umur aku 24 taun.....ala mcm mn ni aku rasa umur  semakin menganjak ke angka yang lebih besar...

tapi perangai aku tak berubah....aishhhhhhh..
mcm mana nak jadi contoh kepada adik2 ni....
tapi kematangan aku agak lambat sedikit..kenapew yekkkkkkkkk..????...
banyak benda nak dibetulkan....!!!

Thursday, 24 November 2011

Isteri Solehah Penyejuk Hati Suami | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Isteri Solehah Penyejuk Hati Suami | iluvislam.com + discover the beauty of islam

janji sekadar tinggal janji!!...

assalamualaikum....
========",=========

wakakakakak..gelak..tak sopan!!!! =)..gelak tak jujur!!!@_@
waaaaaaa....ko kawan yang kusayang!!!!...betul!!! tak jujur aku puji ko!!...memang ko tak jujur pun..
oleh itu respon aku tak jujur jugak!!!

ko kata susah senang besama..waaa..ko pandai bekata2 ngan peribahasa...
tapi ko tak gunakan peribahasa yang kuar dari mulut ko tu ngan betoi!!!..

ko wat aku tak ingat sama kamu!!..ko wat aku double chese burger kat mcd
--*double plusss++++..aku benci ko....
ko tgok aku jujur kan..kan..benci aku bilang benci!!

takpalaor...sekurang2 kurangnya telebih awal aku kenal perangai wangi kamu tu!!!
apa2 pun indentiti kamu..kurahsiakan..
tgok2...baik tak aku>?????

bye Lol...
xoxxxxxxxxxxx

saya mengaku salah!!..:(

assalamualaikum...guy's..
petang yang sesangat-sangat dingin..grrrrrrr..sejuk...huhhhhh..
duk lam opis dah bape kali  menguak..mata dah kuyu....dah pedih menahan ngantuk!...aishhhh..
bos dah hilangkan diri..tak tau mana pergi....!!...masa untuk pulang ke "rumahku syurgaku"
tinggal lagi 30 minit...hiihihhi..gunakan perluang yang ada untuk memenuhkan entry!!...



mcm ni keww keadaan aku???..gluppp!!
guy'ss...aku ada wat salah ngan orang....tapi bukan aku mulakan dulu...tapi "dia"
 tapi aku ni ego tau..ummmmmmmmmm....
 walaupun aku yang wat salah dlu..tapi aku still tak mintak maaf...
 pastu sampai skung-dia..tak tegur aku...
 aku nak nagis!!!!:(....
 tapi mesti kowang pikir,....-elehhh..takyah lor nagis..wat salah pergi la mintak maaf!!!..
 ermmmmm..aku akn try!!!..tapi........aishhhhhhhhhh!!!...aku ego!!..
 yang itu kau ngaku!!..angkat kaki dan tanggan lagi..tanda sokong!!..
 apa2 pun i' sorry!!!..
 walaupun aku tau ko takkan jejak blog aku..sb aku tak pnah bagi ko jejak!!...





Wednesday, 23 November 2011

benci!..dan akan benci!

suka -suki jewww nak paksa2 org.....
sejak 2..3..4...5..mejak..ni..suka bebenor guna perkataan suka -suki ni!!!!...

aisshhhh..knp ngan kamu ni nad!!oiiiii...
gerammm beb!...
tak tau lor..mamat ni...tak tau dr planet mn.??..entah dr zoo.k?entah baru kuar dr-----tooooot!..
suka suki jeww..nak paksa..org...
baru add aku kat -muka buku-..tak sampai 60 saat chat ngan aku!!..
waaa...sudah ke anda besedia??khikhihkhi...
kita ada 60 saat...permainan dimulakan....-iklan jap!!...
;)..hahhahaa

bukan apa guy's..bukan aku nk tegedik2 nak cerita...
bukan aku nak korang pikir aku badget cun....cuma aku pikir ni blog aku..suka-suki lor aku nak tulis ap!!
~peaceee!
cuma aku geram.mamat ni!..mintak no pone kat aku..
bila aku tak bg..kata aku sombong..-siap sound lagi..".ko bukan cun mn pun!"..waaaaa..
anginn tak??kowang lau berada d'tempat aku??
pasti siap ugut aku lagi...
nak bakar uamh aku..nak langgar umah aku...
dia inagt dia pakai transport ap??
dia tak tau umah aku dibina dengan bhn2 kalis api & sangat teguh!!..(joking!!)
itu gunanya aku ambik civil engeneering!!!..
ahhahahah...lau tak sia2 jelah...
 
ayat yng paling aku tak suka kuar dr mulut aku...p/s:cam sial!!!-tp tepaksa!.huhh!.

tekad untuk cuti!.

kenapa nak sabotaj cuti saya????
aishhhhhhhhhh...
grrrrr...
mood:cari gali alasan....memerlukan alasan yg kukuh...

penipuan itu dosa...tetapi untuk menyelamatkan diri dari penindasan...penipuan lor..penyelamatnya...;)!

bye Lol....


petemuan-pekenalan..melalui muka buku

assalamualaikum..kawan2...
==="===

kita ada kenal nagn adik cumelll!..hikhihkhhik..kenal kat "muka buku "lor..hihihi..
nama dia aemeyy saane dots!!...
sajew suka borak ngan -dia ,byk mulut tu..hikhihkhihk..byk beceloteh...:D...
weeeeeeeeee


Monday, 21 November 2011

go..go..hariamu malaya!_!

assalamualaikum...
---'---(@
aku suka bagi bunga kat koweang...hihihihihihih..

kowang skung aku wat entry sambil layan bola...
ohhh..semangat aku kan..hihihiihhi...
malaysia vs indonesia..!!!@ harimau malaya vs garuda!!!!..
 
ummmmmmmmmmmmmm..minit petama..indonesia dah menjaringkan goll..
gila tension aku...sambil kepala tehantuk-hantuk kat dinding..uhhhhh..
kowang jgn caya tau....(sakit aku lau aku wat mcm tu..=)....hiihih)....
umah aku meriah giler..dengan jeritan..uhhhhhhhhhhh...giler ko!!..sib baik jarak umah jauh nagn org..
khihkihkhhi..
kalu tak cancle nak wat menantu..
nanti jiran2 ckp...ini mesti tak boleh wat menantu...jd hantu !!!..

cayang lor kamu..jersey no.6!!!!..hihkihkhihkhk..
cumel cara kamu menjaringkan golllll!!..hihkhikhihk..tandukan yg cumel..hihihiihih
oyeyyyyyyyyy...:)...
saat-saat cermas..apabila  jersey no 13.fakri..menjaringkan gol...dan gol itu tak dikira,..uhhhhhhh..
sakit tekak aku menjerit j..hihiihih...
 
aku stop sampai sini   guyyy..ag pun skung time harimau2 rehat..hoikhihkhikh...
ok..byeeeee!!!





Wednesday, 16 November 2011

alasan..atau sesalan yang akan diperolehi????

assalamualaikum....
---------(@..........

aku dilanda  taufan...aishhhh....mcm mn nak hindari taufan ni....aishhhhhh...
dah berpusing -pusing pala otak aku untuk mencipta...atau mencari gali...hikhihkhihkh..eceh..gali lor sangat!!!...aku ngah pening nak cari alasan ni....ummmmmmm..
sambil-sambil pala otak aku ni bepusing ligat mencari alasan aku nak 
tengok cerita ---cinta Elysa-.....dah ketingalan 2 episod....
jap yek kowang!!....hihiihhi...~peace..jgn marah...
sambil2 tu kowang tolong la pikir gak kan...
aishhhhh..aku tak kasi tau lak alasan utk apa kan..kan..???..ummmmmmm...
takpalah..biar pala otak aku jlah yang ligat beputar!!!..hahahahahah....=)


bilalor ilham nak datang ni...!!!!!

beb...aku kembali....
alasan..dah..dapat...!!..harap2...
'dia'..akan.terima..alasan..
kenapa..aku diam seribu bahasa!!!...
sb konon2 nk jaga hati,maruah,air muka oeg lain...
habis tu air basuh tangan dan kaki aku..sapew naka jaga...hahahah...lor..apasal aku melalut ni..
apa   lak kena mengena air tangan dan kaki ni..hahahha..sowi beb!!!..
happy sanagt.pabila alasan..telah dicipta oleh diriku ini!!!...
hihiihihi...

bye Lol...
xoxxx....

Tuesday, 15 November 2011

jum jawab soklan --->kahwin!!...-,-

Skima jawapan untuk soalan "Bila nak kahwin?"

Kenapa Lambat?

----> Kerana Allah tahu masa yg terbaik utk ku.

Dah Berpunya?
 
---->Ya. Kerana setiap org telah ditetapkan jodoh masing-masing.

Siapa?
 
---->Nanti Allah akan perkenalkan kepada ku.

Bila?
 
---->Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput dtg ke walimatul urusku nanti.

p/s....sekadar bg tips..mengelak..hikhihkhik..tak tau lor,behasil k tak utk kowang!!..hihiih 

relationship with---> chenta!!




 seorang wanita yg berani meletakkan in a relationship with kekasih bukan mahramnya itu...ia sedikit sebanyak telah hilang sifat malu dan segan dalam dirinya sebagai seorang muslimah...kerana ia seolah-olah seperti memberitahu kepada umum bahawa dia sekarang sedang bergelumang, bergomol dan bercouple dgn kekasihnya...seperti istiharkan kemaksiatan...tahukah anda bahawa meletakkan in a relationship with kekasih bkn mahram boleh menimbulkan fitnah??? dan apabila timbulnya fitnah boleh mendatangkan dosa??? akhir zaman ini ramai manusia yang berbangga dgn maksiat yang dilakukan oleh diri mereka sendiri...

Tahukah anda bahawa,sedangkan dalam pertunangan Nabi SAW sendiri ada mengingatkan kepada kita supaya sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan...inikan pula perhubungan couple yang jelas haram...tetapi nak tunjuk juga kepada umum yang diri itu sudah berstatus couple!!!...kalau status pertunangan tak mengapa la juga, tetapi itu pun Nabi s.a.w menyuruh sebaik-baiknya merahsiakan pertunangan sebagaimana Sabda Nabi s.a.w:

“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)

oleh itu janganlah berbangga dgn status in a relationship with kekasih bukan mahram anda itu kerana yang anda akan dapat adalah dosa yang sia-sia sahaja...nak selamat dan elak diri difitnah...halalkan segera perhubungan anda itu supaya tidak berlaku lagi fitnah, dosa dan maksiat...

p/s---->saya hanya copy and paste jew..hihihiihhi

Monday, 14 November 2011

kwn aku nama dia -->"cemburu"..

assalamualaikum...
-------:(-----------
malam ni nak touhing sikit.....ummmmmmmmmm..
banyak benda yang aku terasa..tapi nak wat mcm mn..
nak luahkan pada sapew yang sudi mendegar..kan..kan...!!!!..:(...
kat sini jlah tempat aku  nak meluah....-,-.

aku benci kat ko yang benama----> cemburu!!!...kowang ada?????
elok ke ada "kwn bernama cemburu ni".... ???
tapi mcm mn aku nak buang kwn aku ni!!!...sebab "dia "selalu melekat dalam hati aku!!!!
dia sangat setia!!!
perasaan cemburu!!!..dush..dush..dush...pergi kau jauh2...

Aku manusia biasa, aku tak pandai nak tepis atau nak hapuskan perasaan mcm ni!!!..
tapi mesti kowang tetanya-tanya..apa yang aku nak "touching sangat atau nak cemburu tahap gaban ni...kan?????"
ermmmmmmm...aku asa  aku cerita setakat ni jelah...yang lain2 tu...
izinkan aku telan!!!..
bila dah telan..tunggu proses utk pembuangan!!!...~peace!!!..
-kowang faham kan..kan..kan...-->nama proses tu???........

{ aku sangat menyinpan rahsia!!!!!!! }


Sunday, 13 November 2011

buat aduan kat sini..bleh k???

nak wat aduan..hello..hello..bleh wat aduan kat sini tak????
ermmmmmmmmm..kwasan rumah saya teputus bekalan air..upsssss..tak tau lor teputus ke  atau diputuskan!!!....huhuhuuh..
 kowang tau 1 hari 1/2 rumah teputus bekalan air..yelah walau pun bukan tempoh yang panjang..
tetapi banyangkan!!...(bayangkan kelangit sebentar!!)..hiihih
kowang bayangkan..aku hanya mandi sehari j....sekali sahaja...aish!!!!
sebab menurut fakta!..hahaha_bukan-bukan.menurut sosek-sosek dan khabar angin pihak media..opssssss..*-^-==-
media kejedahnya!!...gurau2.=)..menurut kata2 yg tak boleh sama sekali dipercayai..!!..
bekalan air yang teputus ini mengambil masa 2-3 hari..(ayat skema beb)tinggi hidung..bangga!!.
waaaaaaaaaaaa..gila..gila...
kowang nk tau kteorg satu family...gelagah tahap gaban..mencari ikhtiar untuk mendapatkan setitis air!!!.
~waaaaaaa...hihihi..
pastu pak cik sedara call---> abah...pak cik suruh kteorg ambik air kat loji!!...loji tu beb!!
banga..banga..banga,,,bila dapat mandi!!!..hahahahhah
balik jew dari loji tu!!....----->bukak "kepala paip"..
bukan setitis yang keluar...
menderai-derai air!!!...sakit hati!!!..sakit hati!!...(sambil tekinja2!!..)
sabab penat...angkat air yg berat tu!!....
kelakar tau....sebab semua wat muka seposen!!!...hahahah..
aku geram sangat..ummm..geram sanagat...!!..
aku ambik air lam baldi..pastu simbah kat semua org..ahhahaha..oooooooo..
masing2 beperang....semua basah kuyup..hilang letih semua!!...syok tau!!!!!..ahhahaha

p/s---->bertapa penting nya air!!!..hargai lah ia sementara masih ada....!!....hihihihi...




Saturday, 12 November 2011

ini kesah benar!!!~peace!!...*-^

assalamualaikum...
---------@*-^@-------------

smalam tak sempat  nak update blog...cibuk sangat,.....\hiih.
nak story apa yek ngan kowang!!!...ummmmmmmm..ok.lor..asanya ada ceter nak share ngan kowang..
ok....smalam ada date..waaaaaaaa....tarikh keramat tu..tarikh yang diidamkan oleh semua org..hihiih
bukan apa pun..kalo bg aku takdalah bemakna sangat...
tapi sebab-sebab:-
1. aku rasa tarikh ni senang nak ingat....11.11.2011..
2.. sebab tgok tarikh ni cantik gak kan..kan..hihihihii

ok..ok..kembali kpd ceter date tu!!..ala bukan g dating ngan bf pun...
sebenarnya kawan jeww...tapi kwn office aku semua salah fhm kata bf aku..aku dah menafikannya..
tapi dyeorg sibuk sosek-sosek...lagi=)...aku nak ckp ap...diam jlah....aku biarkan jewww....
aku knal dye(ejoy) lama..taklama lor..kenal kat ym....budak jengka..
tapi kerja kat kelantan...!!..^-*..
aku just kawan jeww..ngan dia..kowang jgn salah taksir mcm kwn2 office aku gak yekk..~peace!!!..
hati aku sekeras batu..susah nak dicairkan...
aku pun hairan..
tapi itu lor hakikatnya....
"tengah tunggu--->sapew yg boleh cairkan hati aku ni!!!!!!"......
~weeeeeeeeeeeeeeeeeeee....<3.<3..<3~

~secara jujur...saya tunggu awk!!!!..weeeeeeee.....dush..dush...dushhhhh..jgn pasan ok..ok..!!..hahahahah

Friday, 11 November 2011

update benda baru!!..=)

hari in masa gak teluang sedikit...
so gunakan masa yang ada ini untuk mencantikan blog aku...
chantek kew????huuhuuhhuhu....

takpalaorrrrrr...
aku nak bg sedapkan lagi mata aku utk tgok blog aku ni..hihihiihih
yang gbr family kat atas tu yang barfu aku wat...itu copy dari kawan aku..(fifi)...
jgn maroh yek...hikhihkhihkhihk...apa2 pun mekaseh!!!..
walaupun ko tak bg aku copy sebelum akuu copy...hiihih..

Thursday, 10 November 2011

mood pagi2 buta dah mengeluakan deraian air mata

assalamualaikum...
=((...
mood pagi ni sedih betol...pagi2 lagi dah air mata temahal keluar....bederai tumpah dipipiku!...
huhkuhkhuhhk...
mcm mn tak tumpah....hatiku sakit..seperti disiat2 seperti hendak wat serunding daging!!!...kowang dapat bayang tak????
kowang mesti nak tau sebab apa kan???
ummmmmmmm..
aku nak rahsia boleh???boleh ke tak boleh ke...Entry aku!!!..hihihiihih...

p/s :bila kat opis...idea tak byk sangat..so simple j mengarang..just kowang tau isi hatiku untuk menyatakan..bahawa mood pagi ini hari!!....huhuuhuhu....

bye Lol..
xoxxxxxxx

11.november 2011

beb...
11.11.2011
aku nak nikah skung gak...tarikh cun ni!!....
hahahhahah....
mak..ooooooooo..mak...saya nak kawin skung!!!...
hihkihhkihhihk....
pasti mak aku akan mengeluarkan kata2...
gataiii..sanagt kamu...
hahahahahahhaha...!!!!!!!!..
mak peace~...
ala ilek lor..main 2jeww...
lom sampai seru untuk KAWIN!!!
tapi kan..yekewwwww....sekejap..berfikir sejenap!!!...hihkihkhihk...
aishhhhhh..menci..menci..bila wat muka taktau!!....
upssssssssss..ada makna tu.....

----->tidak perlu untuk mengejar tarikh jika belom pasti dan belom ada kesediaan dalam diri kamu..!.cgadisred&black!!!!...^_*.....

bye LOL...
xoxxxxx

kerja giler besama "arisse lee"!!~wink!

assalamualaikum...
peace!!..
bila cgadismelayu ini mengeluarkan bakat2 beliau...dengan kata2 punjanga cinta...
kata2 bunga taik ayam!!...ahhahahahaha..
cgadisred&black: wahaiiiii..manusia dunia..katahui la kamu bahawa..hatiku ini telah dicuri olehnya...alalalal...^_*..
Arisse Lee: hatiku juga...bila kurenung bulan ku teringat ukiran senyuman mu..owh sayang...
cgadisred&black:biarlah bulan bicara sendiri....^_*...
biarlah bintang menjadi saksi...>_<....:"tidak mengunakan khidmat kalian utk mjd saksi!!"!!!pecaya atau tidak..itu hakikatnya!!..~peace
Arisse lee: Berkali ku mintakan dari dulu Usah kau tunggu ucap itu Berkali ku bisikkan pada kamu
Usah kau buntu Aku milikmu.....
cgadisred&black:bila kamu renung bulan!!!...
bila ku renung matahari...!!...aishhhhh..pancaran vitamin..yang kudpt..ok.ap!..hikhihk
Arisse Lee:Perlukah aku ...menyebut setiapnya yang indahku tidak akan ada makna....kerana ak sahaja yang mendengar jeritan batinku...
cgadisred&black:jika kamu ditakdirkan utk ku....
kupasrah dengan apa yang ALLAH kurniakan kepadaku.....
walaupun kadang2 bisikan syaitan selalu menemaniku...bahkan bisikan kamu paling ku semat ditelingaku...~wahhh!
kamu utk ku!!
Arisse Lee:  ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga...
 gerak geri atau bahasa badan mu..menarik perhatianku..pasti ak rindukan nya..pastii...
cgadisred&black:gerak geri mu itu telah ku fahami....
tidak perlu menjerit untuk menkhabarkan kata gembira untuk ku!!....
kerna aku ngerti sama kamo!!!!...~peace 
Arisse Lee: nad penat la bermadah helah nie..hehhee
cgadisred&black:hahahahahaha....::)
tau takp.....
--->TAKDA KEJE AKN..UMMMMMMMM..tapi lama tak wat keej giler..ahhahahah...nilah kata bunga-bunga cinta!!!...
bye Lol...
xoxxxx

Wednesday, 9 November 2011

PENAH DENGAR TAK????

     assalamualaikum...
@------- >.< --------@
disini pentas nya!!!..hikhihkhihk...biasa kan kowang dgr bisikan..alunan..rentak...irama lagu ini!!!!!..kan??kan???/hihiihiih....

tajuk----> cinta laman buku!

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku
by :najwa latif....

tapikan..kowang biasa tak mendegar alunan..bisikan..petikakn bitar dr---->En mimpi.....


tajuk---->Putus Di Twitter

Dulu kita berkenalan hanya dengan muka buku
Ku hantar pesan cinta tiap hari padamu
Ohh.. Indahnya saat itu

Tapi bila ku katakan nak follow twittermu
Kau cuba mengelak dengan alasan seribu
Ohh.. Curiga rasa hatiku

Bagaimana sakitnya rasa
Bila mendapat tahu kau ada twitta
Rupa-rupanya kau dan orang ketiga
Di belakangku sedang bermanja mesra

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Hati kata jangan otak pula kata ya
Resah kerna kau sedang main kayu tiga

Banyak soalan yang ku tujukan padamu
“Eh lelaki mana yang U selalu tweet itu?”
“Setiap yang berlaku ada ke patut tanya?”
Itu jawapan yang engkau beri padaku

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku tahu kau dah bersedia nak putuskan ku
ohh.. geramnya sungguh hatiku

Dan pabila kau katakan kau dah tak sukaku
Ku terdiam terkedu dan terus tumbuk mukamu
Lebam.. Baru kau tahu apa itu
Cinta di buku lima…
by :En mimpi....

 best..lagu en mimpi ni!!!suara pun syok..waaaaaaaa..promote gitu!!!

Tuesday, 8 November 2011

cinta IT!!!!

assalamualaikum...
^_^
nak tanya kowang...kowang semua mesti ada tweeter?facebook?blog?skyper?..friendster..yang ni pun aku ada gak..tapi lupa daaa..paswood...aishhhhhhh..sayang sesangat..myspace pun sama...hihkihkhihk..
mesti kowang ada kan..apa lah aku ni..mauuuu!.tanya lagi..
zaman IT kan!..

kowang mesti ramai kwn kan..kan..kan..kalo ada org add kowang..sure nya kowang approve kan..kan..mcm aku gak..kadang2..bila tgok..aishhhhhhh..budak mn ni??aishhhhhhhh..approve jlah...konon2 menambah koleksi kawan la..gihiihihihi...
tapi kan..kadang2 org yang tak kenal tu bahaya tau...
skung baru ku sedar..nasib  baik sedar dari mimpi yang sesangat buruk...
dengan sepantas kilat..caya tak??hahhaha/!!jagan caya  weiii..ngarut j!!..>_< ..
aku pun block jew semua ynag aku tak kenal...
hilang lor peribahasa utk aku (bekawan biar beribu-ribu tapi musuh biar takda)
jgn ikot peribahassa ngarut aku tu...hihiihih
so bilangan kwan2 aku pun bekurang...hahahahahaha....
takpa lah asalkan aku selamat dari benda yang buruk...
secret!!!..shhhhhhhh..
kowang hati-hati ok.ok...
 
contineu!!!----->jen..jen....!

bye Lol....xoxoxo